Testimonials

 
Ik zou de mindfulness training bij All Silence iedereen aan kunnen raden die wel eens stress heeft en/of het leven soms als hectisch ervaart. Voor mij was het een hele bijzondere ervaring die ik nu verder op mijn eigen wijze probeer door te zetten in mijn eigen levensstijl.

Je merkt dat iedereen tegen soortgelijke punten aanloopt in het leven en het werkt verhelderend deze ervaringen te kunnen delen. Door aan de 8 weekse mindfulness training mee te doen bij Lotte, ben ik me bewust geworden van houdingskwaliteiten, gedachten en gedragspatronen in positieve en negatieve zin.
Doordat ik deze nu bij mijzelf herken, ben ik staat om er ook echt iets mee te doen en heb ik een keuze. Door mijzelf op waarde te schatten, serieus te nemen, stil te staan, te investeren in de dingen die ik belangrijk vind en vertrouwen te hebben in wat er gaat komen, ervaar ik persoonlijk meer rust en heb ik een harnas ontwikkeld tegen invloeden van buitenaf.

Lotte is een super fijne trainer die je op een hele overtuigende, open en rustige wijze meeneemt door het proces van mindfulness. De innerlijke kracht die Lotte uitstraalt tijdens de lessen en het contact met de medecursisten maakte de cursus voor mij een hele bijzondere ervaring. Heel erg bedankt, Lotte, voor alle bijzondere en wijze lessen!
— Anne ( Deelnemer mindfulness groepstraining )

Deze zomer heb ik de korte 4-weekse training Meditatie - The Basics bij All Silence gevolgd en kennis gemaakt met meditatie. Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar ik was wel benieuwd. Lotte heeft een prettige manier van begeleiden en door de oefensuggesties, tips en audio leer je ook hoe je meer bewustzijn in het dagelijks leven kunt toepassen. Ik gebruik het nog elke dag en heeft me veel opgeleverd! Daarnaast vond ik de e-mails met inspiratie (filmpjes, artikelen, etc.) erg leuk. Ik wil zeker verder met meditatie!
— Nanet ( deelnemer meditatie - The basics )

Ik had niet verwacht dat ik in 4 weken zoveel zou leren. Nu begrijp ik pas wat meditatie inhoudt en wat het je kan brengen. Er hing een fijne en relaxte sfeer in de groep en er werd gelachen! Een absolute aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is!
— Sietse ( deelnemer Meditatie - The Basics )

Het leren omgaan met de pieken en dalen van het leven is een kunst. Naarmate de jaren verstreken kostte het mij meer en meer energie om de balans te vinden en te houden. De mindfulness training die ik ben gaan volgen bij All Silence was een verademing, een bijzondere ervaring. De training heeft mij geleerd het leven aandachtig en bewust op te merken en te leven in het ‘nu’, geen energie te verliezen in ‘gisteren’ of ‘overmorgen’. Na de training van 8 weken, neem ik elke dag tijd voor een mindfulness moment en mede daardoor ervaar ik rust, ontspanning en ruimte in mijn leven. Lotte maakte de training tot iets zeer speciaals. Zij straalde energie en een groot empathisch vermogen uit, zij gaf vertrouwen en veiligheid. Lotte heb ik ervaren als zeer bekwaam en integer. Zij gaf een zeer goede begeleiding aan deze training. Daarom ‘Get mindful’ bij All Silence.
— Anje (deelneemster Mindfulness Groepstraining)

Deze MBSR training is echt een aanrader! De groepen zijn klein waardoor er veel persoonlijk contact is. Lotte is daarbij een prettige docente met veel kennis van zaken die ook spreekt uit eigen ervaring. Zij weet de deelnemers goed te betrekken tijdens de bijeenkomsten en tussentijds scherp te houden door het blijven aanreiken van tips en informatie. Aan het eind van deze 8 weekste training vind je het gewoon jammer dat het is afgelopen.
— Hans (deelnemer Mindfulness Groepstraining)

Met Lotte heb je een docente die echt mindfulness uitstraalt. De lessen zijn goed voorbereid en gedurende de week stuurt ze nuttige informatie (filmjes, teksten etc.) ter aanvulling op de wekelijkse les. Voor de training wordt best intensief thuis-oefenen aanbevolen, maar er wordt niks van je geëist. De lessen werden vakkundig gegeven op een leuke locatie aan een niet te grote groep. Ze heeft bovendien een prettige stem voor de begeleidingen van de oefeningen. Aanrader!
— Deelnemer Mindfulness Groepstraining

Wat ben ik blij dat ik met deze cursus in aanraking ben gekomen! Al jaren heb ik last van chronische vermoeidheid waardoor het soms heel lastig is om grenzen te stellen. Het lukt me nu steeds beter door alle handvatten die aangereikt worden tijdens deze cursus. De kalmte en rust die Lotte uitstraalt tijdens de cursus en meditaties, zorgen ervoor dat je je meteen op je gemak voelt.
— Deelnemer Mindfulness Groepstraining

Dankzij de zeer prettige begeleiding van Lotte inmiddels een meer mindful leven.
— Deelneemster Mindfulness Training 1-op-1

 
 
Lotte straalt precies de rust uit waar je zelf naar op zoek bent, als je je opgeeft voor een mindfulness training. De training heeft mij veel gebracht, en de manier waarop Lotte les geeft heeft daar alles mee te maken. Zowel de stof als onze ervaringen, belicht ze van vele kanten en zonder oordeel. Als je een mindfulness- en meditatie trainer zoekt die energie geeft en ook nog humor heeft, dan ben je bij Lotte aan het juiste adres.
— Minouk ( deelneemster mindfulness groepstraining )

Door de training ben ik me veel bewuster van mijn automatische patronen, waardoor ik meer rust en ruimte voel. Het heeft me geholpen meer te accepteren, te relativeren en opener in het leven te staan. Het is zoals het is. Ik geniet meer van het moment en dat is ontzettend fijn om te merken. Lotte is een fijne trainer. Ze laat iedereen zich thuis voelen, waardoor je jezelf kunt zijn en de sfeer prettig en eerlijk is. Met de mailtjes tussendoor is ze ook tussen de trainingen door betrokken.
— Edith ( Deelneemster Mindfulness Groepstraining )
 
 

 
 
Aangekomen in het centrum van rust, enkele windvlagen verwijdert van de claustrofobie waar het ijs zonder klimaatverandering ook was weggebleven en de voeten van het beest, met eenzelfde buitenkant als het kleed waar ik even later eerlijk toegegeven lekker op kon liggen, heen en weer piekerde, leert de evolutie even verderop waarom die ook geen rust kon vinden. Nadat ik mijn vaste kostuum aan de spiegel had laten zien, trok ik dit keer niet gehaast maar net iets langzamer mijn hoge witte sokken op over mijn beduidend minder grote voeten. De voeten die altijd fijne conversatie konden houden op de grond terwijl het bovenlichaam een kop thee inschonk op zoek naar zijn (r)evolutionaire rust. In een onbewuste loopmeditatie tussen alle recreatieve vrouwenbladen kwam ik in de ruimte gevuld met type mens die te linken waren aan de evolutie die hier vooral geïnteresseerd was in één geslacht.

Na momenten van bezinking viel de stilte weg door een fijngestemde stem die als een moederlijke natuur een gesprek ging houden met het lichaam terwijl de hersenactiviteit alleen maar mocht kijken. In het afdwalen tijdens de wandeling hoorde ik de stem na een aantal kilometer niet meer en kwam er een golf van bovennatuurlijke serene klanken die mij na het ontwaken van de overspoeling met beide voeten op de vertrouwde grond zetten. Een aantal opmerkingen, gevoelens en emoties later ging geest op zoek naar een weerwoord die hij niet hoefde te delen.

Bewuste keuzes later vroeg geest zich na een lange lichamelijke stilte af of het kon dat een mens zich zo hartelijk kan gedragen in een constante bewuste ervaring. Was het oprechte beleefdheid of beleefde oprechtheid. Maakte niet veel uit, maar vind nu wel baat in 8-weekse buit als het lichaam na een ligoefening niet meer huilt.

Dank spreekt uit voor de zeldzaam warme menselijkheid die zich niet voor je verschuilt.
— Youri ( deelnemer Mindfulness groepstraining )